2012. április 2.

MEDVEHAGYMÁS PESTO

Szeretem a pesto-kat. Gyorsan elkészíthetők, sokáig elállnak és nagyon finomak. Lehet pirtósra, tésztára tenni őket, akár halat vagy húst is megkenni velük.

A medvehagymáról már sokat áradoztam korábban, így most ezt nem tenném meg:

medvehagymas-krumplis-pogacsa

Előljáróban ehhez a recepthez csak annyit, hogy aki szeretni a fokhagyma ízét, annak előszeretettel ajánlom. Valóban intenzív fokhagymaízre számítsatok, de nagyon finom!!! Benne van a koratavasz zsenge zamata. Totál idényzöld, az influenzára hajlamosak figyelmébe különösen ajánlom.


Hozzávalók:

50 gr friss medvehagymalevél
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 marék dió 
csipet só

1 ek dióolaj, ha van (ha nincs, adj hozzá olívát a fenti adaghoz)

Speciális konyhai eszköz: aprító

Elkészítés:
Az összes hozzávalót -kivéve a dióolajat - tedd bele az aprítóba és pépesre aprítsd őket. A végén add csak hozzá a dióolajat és még egy rövid ideig keverd vele az gépben. 
Ugye milyen egyszerű és gyors?

Nincsenek megjegyzések: