2011. május 28.

PARADICSOMSALSA (Mexikó)

A múlt héten megvendégeltük a barátainkat egy mexikói estet csapva. 



Készítettem paradicsomsalsát, guacamole szószt, tortilla tekercset, quesadillát, kukoricalevest, volt tortilla chips és ahogy kell tequila és mesca is. És persze kukaricasörrel itattuk fel a chilit, lime-osan.

A paradicsomsalsa különösen jól sikerült, ezért is kezdem vele a sort.



A guacamole szószhoz -  a gyors előkészülődés miatt - csak kevésbé érett avokádókat sikerült beszerezni, így azzal nem voltam elégedett, de nem adom fel, megérlelem az avokádót és újra nekifutok.

Hozzávalók:

4 paradicsom
1 zöld erőspaprika
1 lilahagyma
csipet só
késhegynyi zöldbors őrölve
késhegynyi őrölt kömény
késhegynyi oregánó
1 ek friss koranderzöld apróra vágva
fél lime leve

Elkészítés:

Minden zöldséget egészen apróra kockázz fel (kb egy centis kockákra). Fűszerezd meg és öntsd rá a limelevet. Kicsit nyomkodd szét villával, hogy legyen egy kis leve. A végén szórd rá a koriandert és egy óra hosszára tedd be a hűtőbe, utána tálald.

Jó tortillachips mellé, de bármilyen mexikói ételre rászedheted.  Valamint pirítósra is isteni!

A lime és koriander kombináció rendkívül frissé teszi a salsát. Arra figyelj, hogy legkésőbb másnap el legyen fogyasztva, mert hamar meg is romlik, annyira friss.

Nincsenek megjegyzések: