2010. november 14.

MISO LEVES (DÉL-KOREA)

Egy igazi koreai étel, nagyon különleges ízvilágú. Gyors, egyszerű és tápláló.


Hozzávalók: ☻☻

7,5 dl víz 
50 gr tofu
2 zöldhagyma
3 tk szójabab püré

TIPP: ő lenne a szójabab püré itt, az alábbi képen. Lehet itthon is kapni bioboltokban, nem olcsó, de ha szereted az érett, kissé sós és tengeri ízvilágot, jól jársz vele, mert ezer évig elegendő egy dobozzal és elég sokáig eláll. Számos koreai és japán étel alapanyaga.




Elkészítése:

Vágd össze a tofut, apró kockákra, kb. 2x2 cm-esekre. A zöldhagymát pedig diagonálisan kb 3 centisekre. 
Forrald fel a vizet, és add hozzá a szójabab pürét. Jól keverd el és tedd takarékra a lángot. Nagyon fontos, hogy a babpüré beletételét követően már ne forrjon a víz, mert tönkre fog menni a püré. Tedd bele a tofut és a hagymát és nagyjából másfél-két percig melegítsd fedő nélkül, majd zárd el és ekkor fedd le. Kb 10 percig hagyd, hogy a gőzben átjárják az ízek.

Nincsenek megjegyzések: