2010. április 15.

MOGYORÓS BARNARIZS (India)


Hozzávalók:

240 gr barna rizs
70 gr sós földimogyoró
25 gr vaj (laktózmentes)
ha sósan szoktál főzni, csipet só (mivel a mogyoró maga is sós, én nem adok hozzá)

Különleges konyhai eszköz: esetleg kukta

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat kuktában vagy egy jól záródó serpenyőben. Dobd bele a mogyorót (nem kell összemorzsolni, úgy egészben) és pirítsd meg, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Öntsd rá a többször megmosott, majd leszűrt barna rizst és még egy percig folyamatos kevergetés mellett pirítsd. Végül adj hozzá másfélszeres mennyiségű vizet, ha kell a sót és a rizsen szereplő instrukció alapján (általában 30-40 percig) főzd a kuktában alacsony lángon.


Kiváló kísérő a fűszeres indiai ételek mellé, de kicsit fel is dobhatod vele a hagyományos magyar ételeket.

TIPP: az indiaiak szerint a rizst annyiszor érdemes átmosni, hogy az utolsó vize szinte teljesen áttetsző legyen.

Nincsenek megjegyzések: