2009. augusztus 14.

KRUMPLIS TÉSZTA (magyar)

Ez az egyik kedvenc magyar ételem, totál vega, finom és nagyon tápláló. Ja, és nem mellékesen max 20 perc alatt elkészül előkészületekkel együtt. Nem igényel speciális konyhai eszközöket és NAGYON OLCSÓ! Ennyi mézesmadzag szerintem elég is, lássunk neki.



Hozzávalók :

fél kg krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olaj
20-25 dkg nagy kocka alakú tészta
só, bors
pirospaprika

Elkészítés:

Tedd fel a tésztának a vizet főni. Kezd el a hagymát apróra felszeletelni és az olajba pirítsd meg. Érdemes valamilyen magasabb falú, lehetőleg teflon edényben elkezdeni, hogy végül minden beleférjen. Közben egész apróra vágd fel a krumplit és ha a hagyma aranyszínű, add hozzá. Pirítsd együtt őket még egy rövidebb ideig, aztán sózd és borsozd egy kicsit, majd öntsd fel vízzel addig, hogy a krumplit épphogy elfedje. Tedd rá a fedőt. Ekkora már valószínűleg a víz is felforrt a tésztának, tedd bele azt is, kicsit sózd és egy pár csepp olajat csepegtess a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon le, és főzd meg.
Ha kész, szűrd le a tésztáról a vizet, majd öntsd hozzá a krumplihoz és kezd el együtt pirítani őket, az sem baj, ha egy kicsit lekapja.

Ha kész, azonnal tálald. A végén megszórhatod egy kis pirospaprikával, vagy ha pirosan szereted, a hagyma megpirítása után szórd bele a paprikát.

Nincsenek megjegyzések: