2009. június 23.

KESUDIÓS UBORKAKRÉMLEVES

No, nem kell azért megijedni, nem olyan nehéz elkészíteni, mint ahogyan a címéből gondolná az ember.


Hozzávalók :

1 kígyóubi
1 liter víz
2 csipet só (de lehet több is, ízlés szerint, de figyelj arra, hogy ha sózott kesudiót teszel bele, inkább kevesebbel kezd a sózást, majd később pótolhatod, ha mégis kellene még bele)
1 csapott mk őrölt rozmaring
30 szem koriandermag, összezúzva mozsárban
3 gerezd fokhagyma, egészben vagy felszelve, mindegy

Speciális eszköz: turmixgép vagy botmixer

1 ek olaj
70 dkg kesudió
1 csipet cukor
1 dl joghurt (laktózmentes)

Elkészítés:

Az uborkát mosd meg és hámozd meg, ha epebántalmaid vannak neked vagy bármelyik vendégednek, csak a színében mutatkozik a különbség. Szeleteld fel kb háromcentis szeletekre és a vízzel, fűszerekkel, fokhagymával tedd fel főni kb. 15 percre. Ha megpuhult az ubi, tedd félre, hadd hüljön egy kicsit, hogy könnyebb legyen leturmixolni.

Az olajba süsd meg pirosra a nagyjából összetört kesudiót, majd öntsd rá a jogurtot és tedd bele a cukrot. Amennyiben pörkölt-sózott kesudiót vettél, a pirítási fázist hagyd ki és ügyelj arra, hogy a levesbe ne túlozd el a sót, mert a végén elsózhatod.

A két maszlagot most önts egybe a mixerbe és pépesítsd.

Kész. Szép zöld, és nagyon finom az uborka így megfőzve (én sütve is szeretem).

Nincsenek megjegyzések: